Última fase
- We Connect
- 17 dic 2021
- 3 Min. de lectura
Actualizado: 20 dic 2021

Com tractar la igualtat de gènere en aquest projecte?
En la redacció del nostre projecte, tant en les parts de teoria com en les activitats hem utilitzat un llenguatge inclusiu. Hem buscat el nom en femení de totes les professions, com per exemple barmaid, que vol dir barman; per visibilitzar-ho.
Hem escollit detingudament els vídeos, per tal que surtin homes executant tasques a la cuina i així demostrar la igualtat de gènere en les diferents tasques en l’hostaleria.
L’avaluació als joves que realitzen la formació se’ls avaluarà a partir de quatre activitats:
Avaluació inicial, a partir d’un qüestionari de Google, saber el punt de partida en la competència lingüística-lectora, digital i de l’àmbit de l’hostaleria de cada jove assistent a la formació. Aquest qüestionari no serà avaluatiu, si obligatori i la seva entrega representa el 10% de la nota final.
Avaluació final, constarà de tres activitats. Un treball final, s’han de posar en el paper del propietària/propietari d’un establiment d’hostaleria i realitzar les diferents accions pròpies d’aquest. El treball representarà un 50% de la nota.
Un qüestionari final, que constarà de diferents preguntes de tots els temes tractats, per tal de prendre consciència de l’evolució en la competència lingüística-lectora de la llengua catalana, la competència digital i els coneixements de l’àmbit de l’hostaleria. Aquest representarà un 20% de la nota. Al cap de quatre mesos es tornarà a fer el mateix qüestionari per comprovar l'adherència dels coneixements adquirits de les diferents competències tractades, i també representarà un 20% de la nota.
Per avaluar la nostra proposta i la seva coherència amb els objectius platejats proposem 2 qüestionaris més, un serà una enquesta de satisfacció dirigida als alumnes, així podran exposar la seva opinió sobre la formació adquirida i els mètodes utilitzats. L’altre estaria dirigida als tècnics i directora del centre per comprovar que amb la digitalització del projecte cobrim les necessitats que ens van transmetre quan vam tindre el primer contacte.
Enquesta satisfacció responsables Centre de Noves Oportunitats:

Referències fetes servir per a desenvolupar el projecte:
Lutfi, T. (Abril, 2020). Guia ràpida per crear continguts digitals accessibles a Moodle (Arxiu PDF). Recuperat de: https://normas-apa.org/wp-content/uploads/Guia-Normas-APA-7ma-edicion.pdf
Generalitat de Catalunya. Departament d’Ensenyament. (Novembre, 2015). Competències bàsiques de l’àmbit lingüístic (Llengua i literatura catalana) (arxiu PDF). Recuperat de: https://educacio.gencat.cat/web/.content/home/departament/publicacions/colleccions/competencies-basiques/eso/ambit-linguistic-cat-cast.pdf
Discapnet. (22 de setembre, 2021). Lectura fàcil. Recuperat de: https://www.discapnet.es/areas-tematicas/diseno-para-todos/accesibilidad-de-comunicacion/lectura-facil
Luna, R., Ayla, S. & Rosas, P. (s.d.). El diseño instruccional. Elemento clave paral la innovación en el aprendizaje. Modelos y enfoque. (Apunts acadèmics). Moodle URV.
Fundació Intermedia. (20 novembre, 2020). CNO Camp de Tarragona. Recuperat de: https://fundaciointermedia.org/cno-camp-tarragona/
Reflexió del tancament del projecte:
Les quatre integrants del grup mai havíem treballat juntes, per tal que funcionés vam establir tasques a cadascuna de les integrants segons els punts forts propis. Sempre hem intentat treballar en grup i de forma presencial. Ràpid ens vam engrescar amb el projecte i vam crear un compte d’Instagram per donar visibilitat al projecte i fer un seguiment de l’evolució. Hem sabut anteposar quan hem tingut contratemps, sobretot en les últimes fases, com per exemple concretar la competència a treballar. Per finalitzar el projecte, tal com vam voler conèixer als joves, volíem fer el nostre acomiadament amb un vídeo presentant-nos i gravació de la guia docent, podent utilitzar un recurs nou, del que hem gaudit moltíssim. Com a conclusió de l’assignatura ha estat una gran experiència crear un projecte real i fent cada fase, en lloc de tot de cop, ens emportem un gran aprenentatge a tots els nivells.
Acomplir el projecte amb l’entitat Centre de Noves Oportunitats, a través de l’APS-URV ha estat molt motivador. Saber que treballem en un projecte real, que serà implementat, a la vegada que es cobreix una necessitat ja detectada i formar part d’aquesta solució ha estat molt satisfactori.
El contacte directe amb l’entitat ens ha permès prendre consciència de la realitat social i educativa dels joves que hi assisteixen. A més, vam poder conèixer les instal·lacions, als professionals i als joves pels quals anava dirigit el nostre projecte. Les diferents reunions ens van fer adonar que hi havia moltes més necessitats de les que nosaltres podem abastar amb la temporalització de l’assignatura. Valorem molt positivament que es facin projectes amb necessitats reals perquè és molt motivador i tens un per a què del que estàs creant.
Comments